FUN FRIDAY LINKS

Een wekelijks overzicht van leuke links

This post may contain affiliate links.

Nieuwe week, nieuwe Friday Fun Links

Friday Fun links

 

Patroon gehaakte pop Tonya

Het heeft niets met herfst of Halloween te maken, maar deze prachtige roodharige gehaakte pop Tonya kwam ik tegen op mijn Facebook feed. Kijk hoe mooi ze is! Dit is het niveau waar ik naartoe wil met mijn haken. Na het bekijken van haar Etsy shop zag ik dat ze meer prachtige patronen heeft gemaakt. Kijk maar eens, je zult verbaasd zijn hoe mooi haar poppen zijn. 

Gehaakt patroon meisjespop

 

Ali Edwards 31 Things class

Dit jaargetijde is perfect voor het maken van lijstjes. Of je nu al bezig bent met je blogdoelen voor volgend jaar of dat je meedoet aan een dankbaarheidsjournaal, lijstjes zijn nu echt overal te vinden.

31 Prompts project

Als je houdt van lijstjes, zul je van 31 Things by Ali Edwards. Ik heb deze cursus eerder dit jaar gekocht. Tot nu toe heb ik alleen wat teksten geschreven en een template in Photoshop klaargezet, maar ik ben er nog niet klaar mee.

Een aantal weken geleden heb ik de bijbehorende kit gekocht via een mega sale die Ali Edwards had.

31 prompts Ali Edwards

Maar eigenlijk heb je deze kit niet nodig, het zijn namelijk de lessen die Ali geeft die ervoor zorgen dat je aan de slag gaat en dingen gaat maken!

Ik ben van plan om er in November mee te beginnen en dan een per dag. Dit is iets wat puur voor mezelf is en daar mag ik best tijd aan besteden. 

 

Extra.. Niet een link, maar heel veel Halloween plezier!

Hoe maak je een met snoep gevulde chocolade heksenhoed, voor ieder Halloween feestje!

Een ijshoorn als heksenhoed
1. Smelt de chocolade au bain marie en verspreid deze chocolade over de buitenkant van de lege ijshoorntjes (verkrijgbaar bij de AH) Wees voorzichtig, de chocolade is heet! 

 

2. Vul het ijshoorntje met M&M’s en sluit hem af met een chocoladekoekje. Zorg ervoor dat je de hele ijshoorn mooi met de chocolade bestreken hebt! Je kunt nu nog wat extra versiering toevoegen. Ik heb bijvoorbeeld nog wat extra suikerbolletjes erop geplakt, toen de chocholade nog niet hard was.
Je kunt het koekje laten plakken aan het ijshoorntje, door wat extra chocolade te smeren op de kanten waar ze elkaar raken.  

 

3. Laat ze afkoelen in de koelkast, het koekje zal blijven plakken.

 

4. Tada, klaar is je met snoep gevulde verrassing! 

 

De kinderen vinden het prachtig, zeker als ze erachterkomen dat er nog wat in zit!

 

Hoe bewaar je je foto’s? 

Op veel plekken in de wereld zijn er de laatste maanden behoorlijk veel natuurrampen geweest. Veel huizen zijn verwoest door storm, water of brand. Je denkt er niet meteen aan, maar met deze verwoestingen gaan ook herinneringen zoals foto’s verloren.

Het documenteren van rampen
Becky Higgins van Project Life heeft dit ingezien en deze blogpost geschreven over hoe je daarmee omgaat en hoe je je foto’s en dergelijke veilig kunt stellen. 

Ze heeft ook een gratis Project Life rampen kit gemaakt, voor degene die het belangrijk vinden, om ook moeilijke tijden te documenteren.

 

Instagram vondst! Brandi Kincaid

Sinds een paar jaar volg ik Brandi op Instagram. Zij werd een van mijn eerste Instagram vrienden. Ik hou van haar zachtaardige persoonlijkheid, de manier waarop ze schrijft en haar creatieve werk. Als jij zelf scrapbookt of Project Life gebruikt, is haar Instagram feed echt een aanrader.
Brandi Kincaid project
Fijn weekend!
 
Jessica

 

 

 

 

You may also like